Sint Maartenspoort

17 oktober 2016

Beste buurtgenoten,

Het laatste bericht dat u van ons kreeg was in december 2015. We hebben toen gemeld dat wij er als bestuur voor hadden gekozen om even ‘pas op de plaats te maken’. Dit uit onvrede met het feit dat wij ons als betrokken inwoners door de gemeente niet gehoord voelden, en de gemeente zich niet aan de gemaakte afspraken hield.                                      We willen u bij deze graag op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen én, een aantal zaken recht zetten.

Er is inmiddels een gesprek gevoerd met de nieuwe procescoördinator zelfsturing, en daarbij is de frustratie over de gang van zaken bij de gemeente uitgewisseld. Wat daar de resultaten van gaan zijn, dat weten we uiteraard nog niet. Maar er is een vervolgafspraak gemaakt en we houden jullie daar graag van op de hoogte.

En nog wat anders….                                                                                                                            Er is door de ingelaste bestuurs-pauze, een misverstand ontstaan over de verschillende werkgroepen en activiteiten in de buurt. Daarover het volgende:                                              De verschillende werkgroepen, (zoals bijvoorbeeld die van de werkgroepen cultuur en verkeer), zijn al die tijd hun werk gewoon blijven doen. Het belang van die activiteiten is nu urgenter dan ooit, zeker met de perikelen rond de bouw van de ondergrondse fietsparkeerplaats bij het station. Het zou zonde zijn om alle energie die er al die jaren in is gestoken, verloren te laten gaan.

Sowieso: als je wat wil organiseren in de wijk; toneelvoorstellingen, buurtlunches, buurtuinen, creatieve uitspattingen, het kan allemaal gewoon.                                           Graag zelfs! Richt je eigen werkgroep op, en ga aan de slag. Het bestuur mag dan even in ruste zijn, onze betrokkenheid bij de buurt is nooit verdwenen. En de kracht van onze wijk is altijd geweest dat bewoners zelf de handen uit de mouwen hebben gestoken.                  De vraag is of je daar überhaupt een bestuur voor nodig hebt, maar dat geheel terzijde.

Met vriendelijke groet,

Henri Amalo                                                                                                                                 namens het bestuur van                                                                                                            Stichting buurtplatform Sint Maartenspoort

Dit bericht is geplaatst in Leefbaarheid, Verkeer, Gemeente & burgerparticipatie. Bookmark de permalink.